Илинден

by fokus 12:27
12:27

Третата поука за неуспехот на Илинден 1903 било слепото верување во Европа, кое било погубно за македонскиот идентитет и нација, што фрапантно се повторува и денес со опсесијата ЕУ по секоја цена

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК