Барањето за внесување на Бугарите во уставот е признание за посебноста на македонскиот народ

by fokus 12:26
12:26

Дајте побргу да си ја завршиме работата со промената на Уставот околу запишувањето на Бугарите, Хрватите и Црногорците во преамбулата и да се зафатиме со темелно, акцијашко, ударничко средување на државата.

Како во ’45 година

Пишува
Ана ПАНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК