Иџет Мемети: Имам грижа на совест за „црниот понеделник“

by fokus

Со народниот правобранител Иџет Мемети разговаравме на повеќе актуелни теми. Ги истражува сомнителните смртни случаи во затворите, но вели дека не успеал да ја доврши истрагата за нелегалното прислушување.

Мемети зборува и за „црниот понеделник“, кога многумина му зедоа за зло зошто не го осуди насилството во Собранието.

Тој признава дека настанот му останал како товар

Разговараше
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”