„Иванов инженеринг“ растура со тендери од куќата на Миле Јанакиески!

by fokus

Според податоците на Бирото за јавни набавки, градежната фирма „Иванов инженеринг“ од Битола е меѓу лидерите за добивање тендери за извршување градежни активности за Владата, министерствата и општините.

Таа е дел и од проектот „Скопје 2014“, каде што е изведувач на катната гаража „Разловечко востание“, која чини околу 10 милиони евра.

Компанијата, свое место си најде и во една од „бомбите“ за реконструкцијата на Охридската општа болница.

Една од подружниците на фирмата се наоѓа на улицата Браќа Ламески бр. 32 во Прилеп, која е позната како семејна куќа на екс министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”