И пред и по Грујо – ПОТОП!

by fokus 13:06
13:06

Покрај партиската коалициска непогода што десет години ја урнисува Македонија, нѐ задеси и природна непогода од дожд што однесе над дваесет животи. Одговорни нема од тендерска братија, оти тие се по природа и општество неодговорни.

Демек, вакво невреме имало еднаш на илјада години! Ало, 90 литри на квадрат!? Се надевам дека и вакви морони сал еднаш на илјада години се стрефува да владеат со држава.

- Advertisements -

Сме имале и Дирекција за заштита и спасување, ама и Центар за управување со кризи. И кога ги следиш снимките од теренот, ти доаѓа да викнеш, аман, не нѐ „спасувајте“ веќе, не „управувајте“ со кризава!

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”