Хорхе аболиционерот

by Фокус 09:35
09:35

А богами и времето стоплува, еве го март, а по него и април, па револуцијата во свеста на граѓаните може да се случи како парадоксален изблик на незадоволството од најмолчаливиот во друштвото преродбеничко – Хорхе аболиционерот.

Тој конечно ќе добие вистинска шанса да ја изигра најважната улога во својот живот, како кормилар на бродот што забрзано плови кон судир со една огромна ледена коцка, по што враќање назад ќе нема.

- Advertisements -

Ни за него, ни за патниците на македонскиот „Титаник“!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”