Груевски стана роб на својата погрешна политика, затоа ќе биде поразен!

by Фокус 18:20
18:20

Поразот е главниот учител на демократијата. А Груевски сега веќе треба да прифати дека е поразен и треба да престане да го блокира демократскиот развој на државата.

Што се однесува до меѓународната заедница: мислам дека тие добро знаат дека единствениот лек на Македонија во оваа фаза е поразот на Груевски.

- Advertisements -

Впрочем, оставките за тоа се и измислени и затоа постојат како институција.

Во овој момент е прашање само дали Груевски може да собере лична храброст своето дејствување и својата политичка иднина да ги приспособи на потребите на нужниот демократски пресврт во Македонија.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”