Груевски се обидува да ја деактивира „бомбата“ на Заев преку Ахмети?!

by Фокус 18:00
18:00

Откако опозиционерите навестија дека поседуваат досие со компромитирачки материјали за власта, се одржале неколку средби меѓу партиски лидери, поранешни политичари и емисари.

Едноставно, секој сака да извлече максимум во дадената ситуација или да ја сведе штетата на минимум. Заев би сакал да ја истргува „бомбата“ за техничка влада, која ќе му овозможи контрола врз изборниот процес, но прашање е зошто Груевски би му го исполнил ова барање, кога може лесно да преживее низа скандали со ваква медиумска поставеност, се разбира, зависно од обемот и содржината на материјалот.

- Advertisements -

Каква е улогата на Ахмети во целата разврска и зошто се среќавал со Црвенковски?

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”