Нема вечна власт, кој не знае, ќе се изненади

by Фокус 17:45
17:45

Дел од малите коалициски партнери на ВМРО-ДПМНЕ јавно се изјаснија против државниот испит и новите законски измени во високото образование.

Една од нив е пратеничката Лилјана Поповска од ДОМ, која веќе осум години е во коалиција со владејачката партија. Таа се вратила специјално од пат за да гласа против новите законски измени, кои, според неа, можат да му наштетат на високото образование.

- Advertisements -

Поповска зборува за односите со партијата на власт, за протестот на студентите, за загадениот воздух и штетите од него и за затворањето на новинарот Томислав Кежаровски

Разговараше
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”