Груевски сака да загине како херој, а не како измамник и силеџија

by Фокус 17:30
17:30

Пастирот мисли оти нема друг спас за да ја задржи власта, освен за него политички смртоносната криза во која го загуби и она малку легитимитет и човечки дигнитет што го има, да ја регионализира, да ја интернационализира, да ја прикаже како безбедносно-политичка, како меѓуетнички судир или, пак, како геостратегиска војна меѓу Исток и Запад.

Своето џепарошко, бандитско крвавење како последица од разорните детонации на „бомбите“ на Заев, Груевски сака да го прикаже како херојска рана од библиската битка за Македонија

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”