Груевски и Тодоров пуштаат во употреба сечени, лепени и монтирани медицински апарати!

by Фокус 12:05
12:05

Пред две недели, експремиерот Груевски, на скопската Клиника за гинекологија промовираше нова лабораторија за откривање аномалии кај плодот. Но, само еден час по завршувањето на промоцијата на „новата“ апаратура, социјалните мрежи беа преплавени со реакции од вработените на клиниката, кои тврдеа дека апаратот воопшто не е нов и дека е од пред 15 години.

Веднаш по објавувањето на статусите на Фејсбук, по налог на раководството на клиниката, некои од лекарите беа принудени да ги повлечат, бидејќи добиле закани дека во спротивно ќе следат санкции, како разрешување од раководните позиции, намалување на платите, откази, што, според нив, претставува демонстрирање моќ, заплашување и замолчување да го кажат тоа што го мислат

- Advertisements -

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”