А што ако, сепак, можеш да ги лажеш сите луѓе цело време?

by Фокус 14:15
14:15

Законите во Македонија се како пајакова мрежа.

Ги фаќаат само малите мушички, а големите бумбари можат слободно да прелетаат низ мрежата, цепејќи ја.

- Advertisements -

Но, пајакот секогаш брзо ја попрва за да не си помислат малите мушички дека штом за бумбарот не важат законите, не важат и за мушичките.

Тоа е легалистичката заблуда, која секогаш треба да се има предвид кога во опозицијата се сонуваат влажни соништа за тоа колку гадно наскоро ќе „надрља“ Грујо.

Дали ќе оди в затвор или не, сепак нема да зависи од тоа дали е виновен за безброј криминали, туку од тоа дали неговите заштитници ќе го остават на цедило или не.

Неговиот најцврст штит се неговите гласачи, а потоа и најблиските му соработници.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”