Груевски е безмилосен, а Мијалков за компромис

by Фокус 11:31
11:31

Оние што се добро упатени во содржината на необјавените „бомби“ посочуваат оти односите меѓу Груевски и неговиот прв братучед Сашо Мијалков најчесто биле искрени и коректни, но меѓу нив дефинитивно постои судир на концепти.

Наспроти бескомпромисноста и бескрупулозноста на Груевски, кој тврдоглаво ги форсирал своите решенија и замисли, Мијалков честопати знаел да настапи рационално и прагматично, како во односите внатре во партијата и во коалицијата, така и кон политичките противници

- Advertisements -

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”