Градовите се како луѓето, имаат повеќе слоеви што чекаат да бидат откриени

by fokus 00:01
00:01

Скопје, кој деновиве одбележува годишнина од земјотресот, претрпе уште еден потрес што го обезличи неговиот центар.

Најлошото на „Скопје 2014“ е што сега веќе поминуваме покрај него без да го перцепираме, што значи дека се навикнавме на грдото и смешното

Пишува
Линдита КАДРИУ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК