Гошев ме повика од Багдад за да бидам кандидат за претседател на владата

by fokus 21:07
21:07

Откако Гошев, на 14-от конгрес на СКЈ, не прифати македонската делегација на СКМ да работи, ако не учествува макар и една од југословенските републики и ја поведе делегацијата надвор од конгресната сала, почна сосема ново време и за Сојузот на комунистите на Југославија и за СКМ, како и за демократијата во Македонија и за нејзината политичка судбина

Пишува
Стојан АНДОВ

- Advertisements -

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК