Како дојде до Охридскиот договор? (3): „Оазата на мирот“ можеше да се претвори во „оаза на пустошот“

by fokus 21:12
21:12

Усвојувањето на Уставот во ноември 1991 година без гласовите на ПДП, јасно даде на знаење дека постои големо незадоволство кај албанските политички сили и кај албанското население.

Ние тоа на нашите колеги пратеници од македонските политички партии јасно им го дадовме до знаење многу порано и презедовме разни акции да дојдеме до измени и дополнување на Уставот, но тие категорично се спротивставија

- Advertisements -

Пишува
Мухамед ХАЛИЛИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК