Големите шашми

by Фокус 13:09
13:09

Тоа е Македонија. Една и единствена.

Вечна.

- Advertisements -

Од создавањето на внатрешната македонска (контра)револуционерна организација пред сто и кусур години до денес се задржа традицијата криминалните структури облечени во власт перманентно да креираат и да предизвикуваат политички кризи, афери и интриги.

Тие секогаш завршувале во анархија, поради што многу собитија биле и до денес се контроверзни и лажни.

Остана само горчливата вистина дека Македонија е историски заложник на големи шашми.

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”