Големата лага за „Турски тек“

by Фокус 17:00
17:00

Намигнувањето кон Москва, како обид да се спаси фотелјата во Македонија, е сигурен знак дека времето на овој политички систем што го продуцира Илинденска број 2, полека завршува.

Ниту геостратегиски, ниту политички, ниту историски, оваа земја може да биде руски приврзок.

- Advertisements -

Приказната за „Турски тек“ може да служи како своевиден лакмус за испитување на политичката зрелост на овдешните политички елити, чии приврзаници шетаат со маичките на Путин на митинзите, но не и како реална подлога за оправдување на стоте погрешни чекори на преродбата во изминативе 9 години.

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”