Го меркаат Градиште за џабарлак, за да го продадат за 30 милиони евра!

by Фокус 12:40
12:40

Сопствениците на земјиштето во Градиште, 36 семејства од селото Пештани, Охридско, со децении не можат ниту да си го вратат, ниту праведно да ја наплатат вредноста на парцелите во атрактивниот автокамп, кој од 1957 година го користи фирмата „Инекс Горица“.

Иако премиерот Груевски уште им ветил праведно обесштетување или враќање на имотот, моќниците од охридската комисија за денационализација им нудат помалку од 5 евра за квадратен метар што чини речиси педесет пати повеќе.

- Advertisements -

Комисијата не почитува ниту пазарна вредност, ниту судски одлуки, а намерата на моќниците што стојат зад неа е да приграбат повеќемилионски имот на брегот на Охридско Езеро

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”