Глигоров: Мир сега!

by fokus

Ја повикуваме Европа да се изјасни одлучно дека е спремна да стори сѐ за да поставиме темели на една наша „заедничка судбина“ – демократска и европска. Остварувањето на таа цел, се разбира, зависи, пред сѐ, од нас претставниците на разните народи, но и од помошта што ЕЗ ќе ни ја пружи. Војната, пак, е најголемата опасност за повторување на грешката. Затоа апелирам – мир сега…“.

Пишува
Денко МАЛЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК