Георгиевски: Само Македонците искрено се залагаат за спас на Југославија

by fokus 15:15
15:15

На седницата  на Собранието на Република Македонија одржана на 15 јуни 1991 година беа искажани различни ставови, па додека СДСМ Платформата ја оцени како солидна основа за продолжување на преговорите и излез од југословенската криза, ВМРО-ДПМНЕ сметаше дека е задоцнета и треба да се прогласи независност

Пишува
Стојан АНДОВ

- Advertisements -

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК