Функционери и тендерџии ги финансираат партиските изборни кампањи!

by fokus 14:46
14:46

Ако меѓу донаторите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ има исклучиво физички лица, меѓу кои партиски и јавни функционери, тогаш кај ДУИ може да се сретнат и неколку компании, кои во минатото добивале тендери од Општина Желино, чиј градоначалник воедно е и шеф на одделот за финансии при партискиот штаб.

Она што е заеднички за сите политички субјекти, потрошиле повеќе пари отколку што собрале од донатори, така што минусот најверојатно ќе го компензираат со трансфер од редовната сметка.

- Advertisements -

Притоа, најголем дел од парите ги трошеле за реклама и пропаганда, пред сѐ, за закуп на простор на мејнстрим медиумите

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”