Фатени среде преживување

by Фокус 18:40
18:40

Ситиот гладниот не го разбира и од каде да знае некој „богат“ во што ќе се загледаат сиромашните граѓани кон кои беше наменета таа перцепција?!

Се фатија за очилата, кои и да не чинеле скапо, овие ситите многу ги чинеа.

- Advertisements -

Којзнае уште колку пати вака ќе бидат фатени во синдромот играчка-плачка и колку тоа нас ќе нѐ чини зашто очигледно е дека тие се низбрдо и дали ќе атерираат, спуштаат или ќе се тркалаат, не зависи многу од нив, колку од самите нас, кои колку побргу ќе им го овозможиме тоа, толку помалку ќе платиме и патиме.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”