Фамилијата џабе му се радува на „Брегзит“

by fokus 12:53
12:53

Ако пастирот се надева дека Велика Британија ќе престане да се бори за слобода, правда и демократија дома и во светот, а со тоа и во Македонија, опасно се лаже.

Британија и Европа помалку или повеќе здружени, сеедно, нема да престанат да се интересираат за пацификацијата, демократизацијата и економскиот развој на нивниот европски двор, зашто сиромаштијата и тоталитаризмот, само подгреваат безбедносни, меѓуетнички и меѓурелигиски кризи кои лесно може да се прелеат во Европа и да им истоварат стотици илјади нови мигранти

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”