Зошто најголемите грујофоби денеска се најверни грујофили?

by fokus 13:15
13:15

Како да се стави крај на грујоманијата која во изминативе неколку години го претвори барем центарот на главниот град во своевидна грујотека?

Можеби решението е прво да се намали со грујофобијата (која често, кај најзагорените грујофоби е само знак на латентна грујофилија).

- Advertisements -

Потоа, грујолозите да сфатат дека грујометријата не е баш егзактна наука и дека точноста на нејзините мерки многу зависи од тоа дали гласачите имале лична корист или лична штета од грујономијата и дека грујократијата не им создава грујопатија на оние кои добро се обработени од грујотехниката, груевизијата и грујографијата

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”