Еден Ахмети муч, цело ДУИ чуч!

by fokus 15:00
15:00

ДУИ нема политичка партија, супстанца и структура, која по инерција би жнеела гласови на избори. Да не заборавиме, ДУИ е партија формирана за два месеца без никаква идеолошка нишка или супстанца со тематска одредница за имплементирање на Охридскиот рамковен договор.

Таа е само привремено политичко ад хок тело формирано од Албанците за да завршат работа.

- Advertisements -

Тоа што привременото толку долго траеше, се должи на Тачи и Груевски и сега на овие избори ДУИ ќе биде многу силно надгласана и веќе за локалните, напролет, нема да ја има. Албанците не ги завршија работите за кои ја формираа ДУИ, но увидоа дека сега е конечно време да завршат барем една работа, а тоа е да завршат со ДУИ.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”