Бесчестие

by fokus 14:56
14:56

Во светот на македонските приказни, министер се станува на 25 години, директор на јавно претпријатие на 23, а премиер на 30 и кусур. И сите си живеат среќно и весело јавајќи како принцови на бели коњи, односно црни мерцедеси, прогласени од сите светски релевантни оценувачи како успешни политичари и менаџери, кои ја водат најуспешната и најнапредна економија на светот.

Државно раководство стануваат манипуланти, криминалци, неизживеани тинејџери, искомплексирани неранимајковци и ситни шверцери, а државата – распашана команда, во која костумосани битанги прават кафеански баханалии од илјадници евра, користат хотели со пет ѕвезди и си ги развозуваат љубовниците во службени џипови.

- Advertisements -
Banner Renault 300x250

Пишува
Гордана ПОПСИМОНОВА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”