Државни јасли

by fokus

Постои анегдота кога анкетар застанува случаен минувач и го прашува што би правел доколку би добил премија на Државната лотарија?

Без трошка размислување, анкетираниот одговорил дека би платил за работно место во некоја државна нституција, за да си одлежи на „државни јасли“, па Господ да го види!

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК