„Држава“ или територија за собирање даноци

by fokus 19:32
19:32

Сѐ што останува од „државата“ се само нејзините надворешни граници. Внатре останува да владее беззаконието, самоволието, неодговорноста. „Институциите на системот“ се преобразуваат во голи инструменти, чија единствена цел е да го обезбедат „легалното“ и бандитското богатење на стотина луѓе наспроти сите други граѓани

Пишува
Ристе ЉУБОТЕНСКИ

- Advertisements -

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК