Драги Аргировски мора кривично да одговара

by fokus 15:42
15:42

Што не си направи, бре, „партија на пензионери“, како што има во околните држави од ју-просторите, па да си правиш коалиции со кого си сакаш?

Ти се осмели, бре, Сојузот на здруженија на пензионери, организација формирана со закон, да го закачиш како партија, приврзок на ВМРО-ДПМНЕ, и тоа со парите на пензионерите, коишто се со разни политички погледи и не се, бре, сите како тебе „љубители“ на ДПМНЕ.

- Advertisements -

Па, ги слушам некои од општинските здруженија ‒ ќе барале оставка и смена на Аргировски веднаш по изборите! Море, каква смена ‒ тој ќе мора дебело да одговара, не прекршочно, туку кривично, за тешка злоупотреба на функцијата.

Пишува
Ана ПАНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”