(По)бедата на НГ

by fokus 15:03
15:03

Избори, избори, избори. Први, втори, трети, не дај Боже последни. Слободни, наместени, фалсификувани, демократски, диригирани, контролирани, прокоцкани. Режимски, народни, безнародни, налудничави! Заборавете го животот, живејте за изборите!

Овие избори се неговиот последен претсмртен политички крик, со оглед дека во сите варијанти на можен политички исход од нив, граѓанинот НГ ќе биде далеку од позициите на власта.

- Advertisements -

Она по што членовите на неговата партија и граѓаните ќе го паметат е само крајната морална беда.

Беда во која може да западне само човек на кој другите луѓе не му значат апсолутно ништо, освен голо средство за „остварување“ на неговите себични лични цели за власт и пари.

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”