Довербата како морална, економска и политичка категорија

by fokus 14:07
14:07

Искуството покажува дека довербата тешко се стекнува, но лесно се губи. Секако дека има случаи кога довербата, всушност, се дава на „слепо“, како емотивна реакција на разочарувањето од изиграната доверба што претходно му била „подарена“ на некој друг.

Оттука и сѐ помалата излезност на изборите!

- Advertisements -

Пишува
Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК