Довербата е како дрво, потребни се децении да израсне, а да падне може и за секунда

by fokus

Ако лидерот ужива во луксузот тајно, додека народот трпи за леб, тогаш бесот на граѓаните кон него ќе биде уште поголем кога ќе излезе на виделина таа хипокризија.

Кога лидерот јавно го покажува својот мерак за луксуз, тоа значи дека не се крие, не е лицемер, па за да не му се лути народот, ќе мора и за народот да сработи нешто, за и тој да почувствува зголемен стандард.

Проблемот не е во луксузот, туку во криењето на луксузот.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК