До слободата – воајерски

by Фокус 20:10
20:10

Ние не сме нечии робови и никој на сила не ни го узурпира просторот, ако ние самите сме му го предале.

Изгледа ние не ја разбираме слободата.

- Advertisements -

Имаме читано, слушано, пишувано и зборувано за неа, а многумина од нас (се колнат) и ја виделе.

Ама ретко кој денес овде живее слободно.

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”