Давид против Голијат

by Фокус 19:50
19:50

Чести се случаите низ историјата некој „Давид“ да налета на некој „Голијат“ и да го победи. Исто толку чести се и случаите тој Давид, опиен со победата и славата и моќта што одат со неа, да се претвори и самиот во Голијат. Во 2006-та кај нас, тогашниот Давид го победи тогашниот Голијат. И со секој нов Голијат што го кутнуваше на земја од тогаш па наваму, малиот Давид полека и самиот се претвораше во Голијат, погрозен од сите претходни Голијати.

Сега, Македонија го чека новиот Давид!

- Advertisements -

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.