Данке Дојчланд!

by Фокус 11:31
11:31

Груевски, ниту дипломатски срочено, ниту хируршки прецизно како што скенираше извештајот на Прибе, не го сепнува. Оти до гуша е во „таквото“!

Ако само ги земеме експлицитните дијагнози од извештајот на Прибе за судството и за медиумите, може да се шокирате колку тие метастазирале по пржинските „ивенти“.

- Advertisements -

Тоа се груевци „дил ориентид“, ама само со бизнис личните придобивки – преговарај и договарај, ама потоа со своите скапаници низ институциите, појачани со куртонско-курирските разгласи, исчуручи ги сите на „жими мајка“ прифатени обврски.

Затоа радува веста дека шефот на германската дипломатија Штајнмаер го назначил амбасадорот Јоханес Хајндл за специјален пратеник за разрешување на нашава криза. Данке Дојчланд!

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”