Дали целта на гласањето на избори е промена или, пак, само замена?

by fokus 15:01
15:01

Вистинската промена би дошла само ако се смени начинот на владеење, столбовите на системот, правилата на игра.

Значи, постои сериозна разлика меѓу поимите „промена“ и „замена“. Замената е неопходен предуслов за промена, ама замената сама по себе не гарантира промена.

- Advertisements -

Промената, од друга страна, е пат кон темелна замена, оти и за бандитите и силеџиите има место во услови на правна држава, само што тоа место не е на власт, туку зад решетки.

Е, па изборите треба да дадат баш таков резултат. Не само замена, туку од корен промена.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”