Груевски дури осумпати вети изградба на Клинички центар во Скопје!

by fokus 14:57
14:57

Пред десетина дена, Тодоров најави инвестициски бум од 200 милиони евра во јавното здравство, за реконструкција и изградба на болници, како и за набавка на опрема. По таа трага тргна и „Фокус“.

Целта ни беше да видиме колку реално народни пари се трошат за реконструкција и за изградба на нови болници? Дали конечно почнале со изградбата? Колку пари од буџетот се потрошени за набавка на медицинска опрема?

- Advertisements -

На кој начин и како се распишуваат тендерите? И од каде толку пари ќе најде владата за да исполни сѐ што вети?

Дел од лекарите и опозицијата обвинуваат за корупциски скандали, промашени проекти, криминални тендери, преплатена медицинска опрема, партиски вработувања…

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”