Дали со криминалци може и кога треба да се преговара?

by Фокус 18:20
18:20

Има три причини, или ако сакате, реалистични сценарија кога е дозволено и има смисла и логика со криминалци (па и со терористи дури) да се преговара и да се постигнуваат договори.

Притоа се мисли на сценарија кога чесни луѓе или силите на јавниот ред се од едната страна и преговараат со криминалци.

- Advertisements -

Кога една група криминалци преговара со друга група криминалци – сценарија има безброј и причини за да се постигне слога и разбирање следствено има безброј.

Можеби токму затоа и ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ толку добро се разбираат, оти има безброј теми и прашања за кои можат да најдат заеднички јазик.

Еве кои се трите сценарија…

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”