Ќе бидат ли кривично гонети одговорните за скандалот во прилепскиот Дом за стари лица

by Фокус 11:37
11:37

Хаос, беззаконие, недомаќинлак – тоа е најкраткиот опис на состојбата во која се наоѓа ЈОУ Дом за стари лица „Киро Крстески – Платник“ во Прилеп.

Не само поради тоа што корисниците на услугите речиси гладуваат и се смрзнуваат, или што поради долг од околу 230.000 евра сметката на Домот е блокирана цела година.

- Advertisements -

Посебен раритет претставува информацијата дека спротивно на сите законски прописи, точно 76 месеци со јавната установа раководел в.д. директор!

Пишува
Зоран МИЛОШЕСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”