Дали Мицкоски ќе ги повтори грешките на Георгиевски и на Груевски, кои направија економски бум, но се судрија со меѓународната заедница?!

by fokus

Неспорно е дека сите досегашни влади на ВМРО-ДПМНЕ, со својата смелост и одлучност, оперативно и особено економски направиле многу повеќе отколку оние на СДСМ.

Но, проблемот е што ниеден досегашен премиер на ВМРО-ДПМНЕ немал мерка ниту во меѓуетничките прашања, ниту во односите со меѓународниот фактор, и тоа неколкупати ја довело државата до работ на бездна.

Да видиме колку Мицкоски научил од неговите претходници и дали нема да ги повтори истите грешки.

Пишува
Дејан АЗЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК