Ако бившите функционери се политички отпад, тогаш апанажата е како ѓубрарина

by fokus

Семејство во кое има четири полнолетни члена и кое живее во куќа од сто квадратни метри и плаќа по 320 денари месечно ѓубрарина, или 80 денари по гласач месечно за отстранување обичен отпад, од сега, па во следната година ќе плаќа и по два денари месечно (индиректно, преку државниот буџет што сите го полниме) за отстранување на политичкиот отпад.

А политичкиот отпад е многу поштетен од обичниот, што значи дека ова е одлична заштеда!

Камо среќа ѓубрарината да нѐ чини исто колку фамозната апанажа што сите нѐ вознемирува.

Лапанажа, можеби е, ама скапанажа дефинитивно не е.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК