Министри по сечиј вкус, од кадри на Груевски до аматери и неизвалкани од политиката!

by fokus

Идната влада, вклучувајќи го и премиерот Мицкоски, ќе брои 24 члена, од кои само 3 се жени. Повеќето од новите министри се со искуство во политиката, но има и четворица „падобранци“.

Според националноста, најмногубројни во првиот ешалон се Македонци и Албанци, а има и функционери од српската и од ромската заедница.

Меѓу новите функционери има и такви што имале соработка и со „озлогласениот“ поранешен лидер на партијата, Груевски, но, сепак, во првите редови се и најблиските соработници на сегашниот лидер Мицкоски.

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК