Дали долгата рака на ВМРО ќе остане со куси ракави?

by Фокус 18:45
18:45

Кога некоја власт ќе ја наречеш диктаторска, самиот збор имплицира дека станува збор за некоја доброорганизирана, дисциплинирана и ефикасна машинерија која гази сѐ пред себе, и за која нема проблем што не може да го реши, нема предизвик со кој не може да се соочи.

Оти е таа една толку добро испраксирана и истренирана до совршенство, феноменално уиграна структура која никој и ништо не може да ја изненади и која сѐ држи под строга контрола.

- Advertisements -

Е ама, нашава актуелна власт е сѐ, само не организација која одговара на описот од претходната реченица.

Па, погледнете само како се избламираа Преродбениците со снегот!

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”