Да уживаме во сегашната криза зашто по неа уште полоша доаѓа!?

by fokus 14:36
14:36

А кризата? Кризата ќе си продолжи како и до сега, само што улогите ќе се променат. СДСМ ќе биде власта, ВМРО-ДПМНЕ ќе води улични протести и нема да го признава „режимот“, и ќе тераме така со старата криза… додека не нѐ навјаса некоја понова, поголема криза.

Дури тогаш ќе ја бараме сегашнава криза, која во однос на таа ќе ни се чини како „старите добри времиња“. Тогаш и сегашниве дамоклови мечеви ќе ни делуваат „опасни“ колку чепкалка за заби.

- Advertisements -

Затоа да уживаме во кризава додека можеме, додека не дошла некоја нова криза во која над глава ќе ни виси не меч, ами бомба со сѐ пократок фитиљ.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”