Да се расчисти со владеењето на Груевски, но критички да се преоцени и владеењето на СДСМ!

by Фокус 13:35
13:35

Се потроши голема пара за да се изградат музеи, споменици, да се публикуваат книги и да се одржуваат симпозиуми со кои се целеше да се промени историската вистина за Македонија и Македонците.

Груевски и неговиот систем на владеење е во распаѓање.

- Advertisements -

Но, ако сакаме макар и во некоја друга форма да не ни се вратат тие гадости, потребно е темелно критички да се преоцени и начинот на владеење на СДСМ.

Кога високи функционери на СДСМ „сакаат да ја вратат слободата и демократијата во Македонија“, на многу луѓе им се крева косата на главата од опасноста на таквото враќање.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”