Земјотреси

by fokus 14:53
14:53

Поплавите и земјотресите се поврзани толку колку што се поврзани со земјата каде што се случуваат: Македонија. Има некоја причинско-последична врска што ја чувствуваме околу тоа дека и поплавите и земјотресите ни откриваат многу за земјата и за луѓето во неа.

Се очекува дека многу од ова ќе ни се открие на единствениот закажан земјотрес: изборите на 11 декември. Тогаш ќе знаеме колку општеството е преплавено од државата или колку државата, всушност, е затресена од општеството. Дури и тоа дали и колку сѐ уште сме земја и народ.

- Advertisements -

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”