Да се биде или не, меѓуетнички

by Фокус 11:54
11:54

Она што предлагам во оваа насока е обратното: цело време опозициските албански и македонски политички организации да загреваат меѓуетничка трпеливост, до толку што ќе остават впечаток и дека ќе има дури и меѓуетнички коалиции.

Ако не во сите, тогаш најмалку во некои пилот изборни единици.

- Advertisements -

Тоа уште повеќе ќе ги алармира меѓуетничките пајташи од власта. Затоа што да не заборавиме единствена истоветна паника во квалитет и квантитет пред да се формира СЈО, ДУИ и ДПМНЕ ја имаа само тогаш кога поранешните лидери на ДПА и на СДСМ се сликаа заедно и договорија некоја техничка соработка.

Тоа лето 2012 година сите аларми им се вклучија и правеа разни заеднички акции за дотолчување на окупацијата на институциите.

Па, ако за окупирање требало да се покаже омраза и да не се дејствува сходно нејзе, тогаш веројатно и за ослободување ќе треба да се покаже љубов, макар и не се сакале.

Пишува
Рамадан  РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”