Да не се правиме будали, се работи за абдали

by Фокус 18:30
18:30

Така слушнавме како главниот на ДУИ, Али Ахмети, кому на албански веќе му преработуваат песна: „Те знаевме командант, ни излезе преварант“, пцуеше свои сопартијци, исмејуваше едно политичко движење во Косово: Самоопределување.

Опцу цела социјала.

- Advertisements -

Даваше дозвола за рушење на цело село, го исмејуваше цело Скопје, свој министер и пратеници и образование како ресор.

Од друга страна, се докажа дека нејќел министерства во кои нема пари и ги учеше своите мали преварантчиња, кои ќе ваделе калашников на секој приговор, како да мамат во негово име: „Kажи му дека ќе биде тешко мене да ме убедите затоа барај илјадарка за метар квадратен!“

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”