Черешна се од корен корнеше, партија се од држава делеше

by Фокус 12:08
12:08

Интензитетот на следниот период се објаснува и со процесот на развластување на владејачките партии од државата.

Процес кој наликува на одлепување лепак од хартија, при што многу е голема веројатноста дека ќе има оштетување.

- Advertisements -

Така ДУИ веќе и министерски функционира во својство на изборен штаб, а, од друга страна, по долги години, ДПМНЕ се разделува од пендрекот и од МВР.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”